Πως να μην σας βγούν ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια

Αν ταξιδεύετε ή αν σκοπεύετε να κάνετε σύντομα κάποιο ταξίδι, σίγουρα θα έχετε ακούσει για κάποιες αεροπορικές εταιρείες οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Πρόκειται για τις λεγόμενες low cost αερογραμμές, οι οποίες όντως έχουν φέρει επανάσταση στο αεροπορικό ταξίδι κι έχουν ρίξει πολύ το κόστος τους. Το θέμα όμως είναι ότι αν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτές τις εταιρείες, το φθηνό σας εισιτήριο μπορεί να σας βγει πάρα πολύ ακριβό.

αεροπορικά εισιτήριαΟι εταιρείες αυτές δεν βγάζουν χρήματα μόνο από τα εισιτήρια τους. Η κύρια πηγή εσόδων τους, είναι κάποιες εξτρά υπηρεσίες που χρεώνουν στους επιβάτες, για παράδειγμα χρεώνουν έξτρα μία βαλίτσα που δεν είναι χειραποσκευή, αλλά και κάποια «πρόστιμα» που επιβάλλουν όταν δεν τηρούνται κάποιοι κανόνες οι οποίοι συχνά έχουν να κάνουν με το σχήμα και το βάρος των αποσκευών. Σε αυτή τη περίπτωση μάλιστα, το πρόστιμο μπορεί να είναι πολύ ακριβότερο από το ίδιο το εισιτήριο! Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε για να μην την πατήσετε!

Προσέξτε που κάνετε κλικ αν κλείνετε μόνοι σας τα εισιτήρια σας

Τα sites των Low cost αερογραμμών στα οποία και θα κλείσετε τα εισιτήρια σας,όπως συμβαίνει και στα αεροπορικά εισιτήρια ryanair, έχουν έναν κυρίως σκοπό: να σας κάνουν να αγοράσετε όσο το δυνατόν περισσότερες έξτρα παροχές. Προσέχετε λοιπόν τι είναι ενεργοποιημένο κάθε φορά που κάνετε κλικ για να περάσετε στην επόμενη σελίδα, καθώς πολλές φορές υπηρεσίες με έξτρα χρέωση, όπως η επιλογή θέσης στο αεροπλάνο, θα είναι προεπιλεγμένες και θα σας ανεβάσουν πιθανόν και άσκοπα, το κόστος του ταξιδιού σας. Γενικά, καλό είναι να μην λέτε «Ναι σε όλα» όταν κλείνετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, γιατί θα γίνουν ακριβά πριν το καταλάβετε!

Ταξιδεύετε μόνο με χειραποσκευή; Φροντίστε να πληροί της προϋποθέσεις της εταιρείας!

Ο πιο φθηνός τρόπος για να ταξιδέψετε με μία low cost, είναι να μην πάρετε μαζί σας βαλίτσα. Οι βαλίτσες που μπαίνουν στον χώρο αποσκευών επιφέρουν έξτρα χρεώσεις ενώ χειραποσκευές με ΠΟΛΥ συγκεκριμένες διαστάσεις και βάρη, ταξιδεύουν δωρεάν. Τα περισσότερα καταστήματα που πουλάνε βαλίτσες συνήθως έχουν χειραποσκευές κατάλληλες για low cost. Αν έχετε ήδη μία χειραποσκευή αλλά δεν ξέρετε αν είναι κατάλληλη, επισκεφτείτε κάποιο αεροδρόμιο. Εκεί θα βρείτε ειδικές κατασκευές για να δείτε αν όντως μπορεί να ταξιδέψει δωρεάν. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της χειραποσκευής καθώς το πρόστιμο αν δεν είναι κατάλληλη θα σας κοστίσει παραπάνω από το εισιτήριο! Αν δεν πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε, καλύτερα να πάρετε μαζί σας βαλίτσα και να πληρώσετε το έξτρα κόστος που πάλι θα είναι μικρότερο από το εν λόγω πρόστιμο.

Έχετε βαριά αντικείμενα; Κουβαλήστε τα πάνω σας!

Το βάρος αποσκευών και χειραποσκευών είναι η νούμερο ένα πηγή εσόδων και προστίμων για εταιρείες που προσφέρουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Αν λοιπόν έχετε μαζί σας βαριά αντικείμενα όπως laptop, κάμερες και βιβλία, καλό θα ήταν να μην τα έχετε μέσα στη βαλίτσα ή τη χειραποσκευή σας όταν θα τη ζυγίσουν. Πάρτε τα στα χέρια σας ή βάλτε τα στις τσέπες σας. Επίσης, αν έχετε κάποιο χοντρό και βαρύ παλτό μαζί σας, καλό θα ήταν να το φοράτε όταν ταξιδεύετε και να μην το έχετε στη βαλίτσα σας. Σε αντίθεση με τις «κανονικές» αερογραμμές, οι low cost δείχνουν μηδενική ανοχή στο επιπλέον βάρος και βάζουν πρόστιμα μέχρι και για μερικά γραμμάρια πάνω από το όριο!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *