Λίγα λόγια για μένα

leonidas

Γεια σας, είμαι ο Λεωνίδας.
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μου. Ο λόγος που την έκανα άλλωστε, είναι για να μοιραστώ τις σκέψεις μου και τις ανησυχίες μου με τον κόσμο, αλλά και να τον βοηθήσω με τις συμβουλές μου.
Ας μιλήσουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα. Είμαι 28 ετών κι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ κι όπως και αρκετοί άλλοι νέοι, είμαι άνεργος ή σχεδόν άνεργος. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάτι χρήσιμο με τον ελεύθερο χρόνο μου και να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα.
Βλέποντας το πόσο πολύ έχει επηρεαστεί η ζωή μας από την κρίση και ακούγοντας τους σύνθετους οικονομικούς όρους που χρησιμοποιούνται στις ειδήσεις, αποφάσισα να βοηθήσω λίγο τον κόσμο να καταλάβει με απλά λόγια τι συμβαίνει. Να καταλάβει τι είναι πιο η πραγματική οικονομία και η αγορά. Χωρίς πολιτικό χρωματισμό λοιπόν, θα προσπαθήσω να εξηγήσω με απλά και καθημερινά λόγια κάποια πράγματα, για να σχηματίσει μια πιο καθαρή, έστω και λίγο, εικόνα γι’ αυτά που μας συμβαίνουν.
Επιπλέον, θα προσφέρω και μερικές συμβουλές για τη σωστή «κίνηση» και συμπεριφορά μέσα σε αυτό το ασταθές και μπερδεμένο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κρίση και τα capital controls. Εννοείται πως δεν περιμένω να επηρεάσουν ή να «διαφωτίσουν» οι συμβουλές και οι απόψεις μου κάποιον που βρίσκεται στο τιμόνι ή δουλεύει σε έναν όμιλο επιχειρήσεων με 500 ακριβοπληρωμένους συμβούλους με τεράστια εμπειρία. Πιστεύω όμως ότι μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες σε νέους επαγγελματίες κι επιχειρηματίες ή σε κάποιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν μία startupεταιρεία.
Να ξεκαθαρίσω πως οι απόψεις και οι συμβουλές μου είναι τελείως προσωπικές και βασίζονται στις γνώσεις και τη κρίση μου. Σε καμία περίπτωση δεν τις θεωρών θέσφατα, ούτε θεωρώ πως θα πρέπει να τις ακολουθήσετε αν δεν συμφωνείτε μαζί τους. Θα ήθελα πάντως να γίνεται μία συζήτηση μεταξύ μας για τα πράγματα ή τα θέματα στα οποία πιστεύετε ότι έχω λάθος κι’ εγώ άλλωστε νέος είμαι κι έχω πολλά να μάθω ακόμα.
Γι’ άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας κι εύχομαι να περάσετε καλά και να μάθετε νέα και χρήσιμα πράγματα όσο θα σας «φιλοξενήσω». Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ καλό κουράγιο και καλή δύναμη και να σας θυμίσω ότι μόνο μαζί κι ενωμένοι μπορούμε να περάσουμε την Κρίση και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, στη χώρα μας!

Φιλικά,
Λεωνίδας